Ouder- en kindadviseur (OKA)

Heb je vragen over de opvoeding of het opgroeien van je kind?
Of heb je zorgen over de situatie thuis of op school?
Heb je hulp nodig bij het aanvragen van scholieren vergoeding of wil je gebruik maken van het Jeugd sport en cultuurfonds?
In Amsterdam is aan iedere school een Ouder- en Kindteam verbonden.
Hier kan je altijd terecht, bijvoorbeeld bij de ouder- en kindadviseur (OKA).
Zij zijn onafhankelijk van school.
Afspreken kan op school, in de wijk of bij u thuis. Het OKT zit op de Lindengracht 204 A

Tel: 020-5555961


Onze OKA stelt zich voor:


Mijn naam is Monique van den Oever. Vanuit het Ouder- en Kindteam ben ik sinds dit schooljaar verbonden aan de 14 e  Montessorischool als Ouder- en Kindadviseur.
Vanaf 25 oktober ben ik de in de oneven weken op woensdagochtend vanaf 8.45 tot 10.00 aanwezig op school voor een spreekuur.
Voor kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien kun u bij mij terecht. Ook voor tips, advies en steun op dit gebied ben ik bereikbaar. Dit kunnen vragen zijn over regels en grenzen stellen, het gedrag van uw kind, pesten, internetgebruik, gamen of vragen over het eet- en slaappatroon van uw kind. Dit kan in één of meerdere gesprekken. Tevens kunt u bij mij terecht voor het aanvragen van extra
voorzieningen van uw kind, zoals voorlees express of sport- en cultuurfondsen. Een Ouder- en Kindadviseur is onafhankelijk van school en maakt geen deel uit van het schoolteam. Met toestemming van de ouder/verzorger is het uiteraard wel mogelijk
om met school samen te werken.
 
U kunt mij bereiken via de mail m.vandenoever@oktamsterdam.nl en op het nummer 06-50253307.
Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Bel of mail gerust als u vragen heeft.